Sluiten Zoeken

Onderwijs

Signing en bewegwijzering voor schoolgebouwen

Signing en bewegwijzering zijn belangrijke factoren in schoolgebouwen, of het nu gaat om basisscholen, middelbare scholen of universiteiten. Onderwijsinstellingen willen hun leerlingen graag zo goed mogelijk stimuleren om het beste uit zichzelf te kunnen halen. In schoolgebouwen waar leerlingen worden gestimuleerd om te leren en groeien, voelen zij zich veilig en gemotiveerd om hun vaardigheden en kennis te vergroten. Het is daarom van belang dat scholen en andere onderwijsinstellingen zorgen voor een stimulerende leeromgeving.

Bij Blomsma Velpa Sign zijn we expert in het creëren van deze stimulerende leeromgevingen in schoolgebouwen met onderwijs signing. Sfeervolle interieurdecoraties en overzichtelijke bewegwijzering dragen bij aan een prettige omgeving voor zowel leerlingen als het personeel, en zorgen voor een sterke identiteit met een duidelijke huisstijl.

Signing voor scholen op muren, vloeren, plafonds en zelfs meubels

Goed ontworpen signing in scholen kan de sfeer van een leerruimte, zoals een bibliotheek of studieruimte, sterk verbeteren. Prettige, stimulerende ruimtes verbeteren de concentratie van leerlingen en zorgen voor een positieve leerervaring in elke school. Maar ook ruimtes waar pauze kan worden gehouden, zoals schoolkantines, zijn belangrijk voor leerlingen of studenten om tussendoor op te laden. Door ook deze ruimtes te voorzien van mooie muurvisuals of vloerdecoraties wordt het hele schoolgebouw een inspirerende omgeving.

Bekijk hieronder eens een aantal mogelijkheden die goed passen bij onderwijs signing:

De identiteit van uw school

Een consistent gebruik van kleur en uw logo in het interieur van uw schoolgebouw dragen bij aan de herkenbaarheid van de school en zorgen voor een positieve identiteit. Het op deze manier terug laten komen van de huisstijl in het interieur noemen we ook wel interieur branding. Interieur branding is dé manier om de visie van uw school door te voeren in het interieur. Belangrijke normen en waarden van uw onderwijsinstelling zijn op deze manier prominent aanwezig. Zo maakt u met onderwijs signing van een saaie studieruimte of een kaal klaslokaal gemakkelijk een inspirerende leeromgeving die past bij uw school.

Bewegwijzering voor schoolgebouwen

Bewegwijzering is het aangeven van looproutes met signing (bordjes) zodat uw leerlingen of studenten gemakkelijk de weg kunnen vinden in en om uw schoolgebouw. Goede bewegwijzering zorgt ervoor dat leerlingen niet verdwalen en dragen bij aan een prettige leeromgeving.

Voor nieuwe leerlingen en studenten kan het bezoeken van een nieuwe school vaak een spannende gebeurtenis zijn. Goede bewegwijzering vermindert stress en zorgt ervoor dat leerlingen op tijd aanwezig zijn in het juiste lokaal. Bovendien kan bewegwijzering compleet worden geïmplementeerd in de huisstijl van uw schoolgebouw als onderdeel van de interieur branding.

Gevelreclame en raambelettering voor uw school

Vergeet u ook vooral niet de buitenkant van uw schoolgebouw. Door gebruik te maken van signing aan de buitenkant van uw pand, ook wel exterieur signing, maakt u het gemakkelijker voor leerlingen en studenten om uw onderwijsinstelling te vinden. Daarnaast zorgen gevelreclame, lichtreclame of raambelettering ervoor dat uw schoolgebouw een professionele uitstraling krijgt en een verhoogde naamsbekendheid in de omgeving.

Bewegwijzering voor scholen begint niet bij de hoofdingang van uw schoolgebouw. Al onderweg naar uw school zijn studenten, leerlingen en ouders zich aan het navigeren. Met behulp van reclamezuilen of reclameborden kunt u vanaf een afstand bezoekers naar de juiste bestemming begeleiden. Bijvoorbeeld vanaf het parkeerterrein of zelfs al bij belangrijke afslagen langs de weg. Onmisbaar bij grote onderwijsinstellingen zoals hogescholen of universiteiten.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.