Sluiten Zoeken

Retail

Wat is retail signing?

Retail signing is een vorm van visuele communicatie die zich richt op fysieke winkels. In een tijd waarin online winkelen steeds populairder wordt, is het belangrijker dan ooit om de sfeer en uitstraling van fysieke winkels te optimaliseren. Om een aantrekkelijke, sfeervolle winkel te creëren maken veel Retail bedrijven daarom gebruik van verschillende soorten signing. Bij Blomsma Velpa Sign weten we als geen ander hoe visual merchandising, POS materialen en Instore & Outstore signing kunnen bijdragen aan een prachtige winkel, zodat uw klanten fysiek komen winkelen en een prettige winkelervaring hebben.

Visual Merchandising

Visual merchandising richt zich op het optimaliseren van de presentatie van producten, om zo de verkoop in winkels te stimuleren en de merkidentiteit van de winkel te versterken. Het is een belangrijke vorm van signing voor retailers om zich te onderscheiden van concurrenten en klanten aan te trekken. Visual Merchandising kan worden toegepast in de gehele winkel, van etalage tot kledingrekken en van productdisplays tot de kassa.

POS materialen

POS materialen bestaan uit signing die bewust op bepaalde verkooppunten in de winkel worden geplaatst. POS staat dan ook voor ‘Point of Sale’, wat in het Nederlands letterlijk ‘verkooppunten’ betekent. Deze Instore presentatiemiddelen zijn er in alle vormen en maten en kunnen worden gecreëerd in elke gewenste vorm en kleur. Een overzicht van POS materialen van Blomsma Velpa Sign:

  • Billboards, abri’s en posters
  • raamstickers, muurstickers en magneetstickers
  • winkeldisplays, kopkaarten en schrapstroken
  • Plafondhangers en prijsborden
  • Life-size displays op karton of kunststof
  • banners, spandoeken en vlaggen

Staat uw gewenste POS materiaal niet in dit rijtje? Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. We maken regelmatig POS materialen op aanvraag, zoals voor CoolBlue. Bekijk de voorbeelden hierboven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Outstore signing

Naast Instore signing is er natuurlijk ook outstore signing, want de klantervaring van uw winkel begint al bij de ingang. Uw gevel is dan ook hét visitekaartje van uw winkel. Met gevelreclame, reclameborden of mooie raambelettering op uw etalage voorziet u ook de buitenkant van uw winkel van de mooiste signing. Zeker in drukke winkelstraten valt uw winkel op tussen de concurrent.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.