Sluiten Zoeken

Zorg

Signing in de zorg

Voor bezoekers en patiënten kunnen zorginstellingen soms behoorlijk intimiderend zijn. Een bezoek aan een ziekenhuis, tandarts of ander soort zorginstelling brengt vaak een hoop stress met zich mee. Om de bezoekerservaring zo aangenaam mogelijk te maken, is het van belang om sfeervolle maar rustige ruimtes te creëren met eventueel de nodige privacy. Dit kan met onze speciale signing in de zorg.

Healing Environment

Steeds meer zorginstellingen zijn zich ervan bewust dat signing positief kan bijdragen aan een prettige bezoekerservaring van een patiënt. Bij Blomsma Velpa Sign creëren we regelmatig met veel zorg en aandacht een zogeheten ‘Healing Environment’ voor verschillende zorginstellingen.

Een Healing Environment is een zorgomgeving die is ingericht vanuit deEvidence Based Design’ gedachte. Zorginstellingen worden ingericht op basis van kennis over zorg en gezondheid. Ze zorgen voor een prettige, veilige omgeving en werken stress verlagend.

In samenwerking met Variled heeft Blomsma Velpa Sign een aantal hele mooie ‘Healing Environment’ projecten mogen uitvoeren. In Utrecht hebben we bijvoorbeeld de afdeling Radiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis mogen voorzien van een projectie ‘dieren in het bos’. Waar Variled zorgde voor beamers en installatie, verzorgde Blomsma hier voor de mooie wandvisuals.

Een ander mooi voorbeeld is de gipskamer van het Maasstad Ziekenhuis. De groene wand van het bestaande junglethema werd hier door ons voorzien van een mooi wandvisual, uitgevoerd in PVC-vrij 3M materiaal. De wandvullende afbeelding zit nu vol met verborgen dieren die door middel van UV licht tevoorschijn komen!

“Enige tijd geleden is er een prachtige Exciting wall voor de kindvriendelijke gipskamer geplaatst door de firma Blomsma. We zijn uitermate tevreden met het traject, afspraken en het resultaat. Ik wil Blomsma bij een ieder aanraden!” – Mevrouw L. Hollebrandse – van der Plas, Teamleider Gipskamer

Functionele signing

Signing in de zorg draagt bij aan een mooie, sfeervolle uitstraling van uw organisatie. Maar signing is meer dan alleen decoratief. Denkt u bijvoorbeeld aan zon- en warmtewerende folie, privacyfolie of zelfs akoestische panelen.

Grote zorginstellingen als ziekenhuizen zijn vaak gevestigd in grote gebouwen met veel glas. Zon- en warmtewerende folies blokkeren stralingen van het zonlicht, waardoor de temperatuur van deze gebouwen binnen aangenaam blijft.

Een ander belangrijk aspect in zorginstelling is natuurlijk de privacy van uw patiënten. Privacyfolies met verschillende texturen en kleuren bieden mogelijkheden om een ruimte een unieke uitstraling/design te geven, én natuurlijk de nodige privacy. Ook akoestische panelen kunnen privacy bieden in een ruimte. Deze geluidsabsorberende panelen zijn beschikbaar in elk gewenst design en vangen geluidsgolven op in de ruimte. De akoestische panelen verminderen omgevingslawaai en zorgen ervoor dat andere bezoekers uw gesprek niet kunnen verstaan.

Bewegwijzering in uw zorginstelling

Om de bezoekerservaring zo aangenaam mogelijk te maken, is het dus van belang dat bezoekers en patiënten gemakkelijk hun weg kunnen vinden en niet verdwalen. Bezoekers en nieuwe medewerkers voelen zich welkom door duidelijke aanwijzingen en correcte informatie.

Ook voor bezoekers met een beperking is het van belang dat de informatie begrijpelijk en overzichtelijk is. Hangen de bordjes bijvoorbeeld op een goede hoogte voor iedereen? En waar bevindt zich de lift, als bezoekers de trap niet kunnen nemen? Met verschillende kleuren of thema’s kunt u op een sfeervolle en creatieve manier looproutes creëren naar de juiste afdeling.

Veiligheidssignalering en ontruimingsplattegronden

U wilt er liever niet over nadenken, maar in het geval van nood kan goede veiligheidssignalering het verschil maken tussen leven en dood. Het hebben van veiligheidssignalering in uw pand is om deze reden dan ook wettelijk verplicht. Het ontbreken van deze vorm van signing kan zelfs leiden tot hoge boetes en strafrechtelijke vervolging.

Kortom, signing in uw zorginstelling is een waardevolle investering in uw werknemers, bezoekers en patiënten. Het draagt bij aan een rustgevende ‘healing environment’ en zorgt voor een prettige bezoekerservaring.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.