Sluiten Zoeken

Gerelateerde producten

Maritieme signalering

Fluor wrap op zonneluifel van Stuurhut de Lesse

De schepen in de vloot van Baggerbedrijf de Boer uit Sliedrecht zijn al sinds jaar en dag voorzien van een fluorescerende huid op de boeg, achtersteven en stuurhut. En het was weer een tijd voor vernieuwing, waardoor het baggerbedrijf koos voor een fluor wrap!

Het fluor wordt met grijs en wit als eigen kenmerkende kleuren toegepast als huisstijl-elementen. Daarnaast zorgen de reflecterende onderdelen ervoor dat de schepen sneller worden gezien door andere schepen tijdens de werkzaamheden in bijvoorbeeld vaargeulen en havens.

De fluor onderdelen worden veelal uitgevoerd in meerlaagse verfsystemen. Helaas heeft het kwetsbare fluorpigment geen lange levensduur en is er veel onderhoud nodig. Onderzoek vanuit de klant naar een onderhoudsvrij oplossing in zelfklevend vinyl bracht hen bij Blomsma, mede vanwege de historie die beide bedrijven al met elkaar hebben op het gebied van signing en veiligheidssignalering.

Het eerste schip, de Lesse is door ons voorzien van fluor wrap fluorescerend hoogwaardig zelfklevend vinyl van 3M met een verwachte levensduur van minimaal 2 jaar. Naast een langere levensduur heeft folie als belangrijk voordeel dat de montagetijd korter is, waardoor het schip weer sneller in de vaart genomen kan worden.

Bij een verfsysteem is de verkleuring onder invloed van uv-straling sneller en niet egaal, daarnaast laat het ook de aanzetten van het schilderen zien. Bij de reflecterende fluor folie zal er na 2 jaar ook verkleuring zijn, maar dit zal een egale verandering zijn.

Zowel Baggerbedrijf de Boer als Blomsma zijn tevreden over de samenwerking en het eindresultaat.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.