Sluiten Zoeken

Gevelfolie voor Depot Boijmans van Beuningen

Blomsma Velpa Sign is als Platinum Partner van 3M door Architect MVRDV gevraagd mee te denken/werken aan een oplossing om met gevelfolie de gevel van het spectaculaire Depot van Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam) deels te matteren en daarmee de te verwachten hinderlijke reflectie van zonlicht richting het naastgelegen Erasmus Ziekenhuis tegen te gaan.

Het nieuwe depot wordt een spectaculair en uitnodigend gebouw, waarmee het Rotterdamse Museumpark er een mooie entree en blikvanger van internationale allure bij krijgt. In het spiegelende gebouw naar het ontwerp van architectenbureau MVRDV komt een openbaar toegankelijk kunstdepot met 151.000 kunststukken met tentoonstellingsruimtes, een beeldentuin een restaurant bovenop het 41 meter hoge gebouw.

Spiegelende en niet-spiegelende delen

De uitdagingen zaten in het toepassen van een gevelfolie die zoveel mogelijk van de spiegeling in tact laat, van hoge kwaliteit is en daarmee de langst mogelijk levensduur heeft. Daarnaast moest er een overgang worden gerealiseerd tussen het spiegelende en niet spiegelende deel van de gevel van het Depot van Museum Boijmans van Beuningen. Hier zat de uitdaging in het creëren van een eenvoudig te snijden en te pellen verloop in vectoren.

Meerdere samples en 1op1 mock-ups hebben geleid tot het eindresultaat zoals nu toegepast waarmee de architect, opdrachtgever en het museum zeer tevreden zijn. Het beoogde resultaat is behaald:

  • Geen hinderlijke spiegeling richting het Erasmus MC
  • Behoud van de unieke en spectaculaire uitstraling van de gevel
  • Een goed verloop tussen het matte en spiegelende deel van de gevel
  • Een zeer duurzame oplossing qua levensduur

In onderaanneming van innovatieve gevelbouwer Sorba uit Winterswijk zijn alle verschillende glasdelen in de fabriek geplakt.

Speciale projecten

Benieuwd naar andere speciale projecten van Blomsma Velpa Sign? Bekijk ze hier.

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u overleggen over de toepassing van 3M folie op uw gevelproject? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.