Sluiten Zoeken

Gerelateerde producten

Decoratieve en functionele glasfolies

Kleurrijke decoratiefolies voor Kasteel de Wittenburg

Kasteel de Wittenburg is een historisch kasteel in Wassenaar uit het bouwjaar 1901, dat in 1963 de deuren opende voor gasten. Het monumentale historische pand is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Op deze manier blijft het bijzondere kasteel herkenbaar en authentiek. De afgelopen jaren is deze oude sfeer echter wel samengebracht met de moderne tijd. En daar mochten we bij Blomsma Velpa Sign een mooie bijdrage aan doen.

Recent is de Oranje Nassau zaal van kasteel de Wittenburg gerenoveerd voor een nieuwe, frisse look. Zo is onder andere de complete vloer vervangen. Maar de echte blikkenvanger is toch wel de glazen overkapping, volledig bedekt met kleurrijke bloemen.

Sfeervolle decoratieve glasfolie

Het ontwerp van de kleurrijke decoratiefolies is een compositie van architect Chengzhi Ye van 88 Architect, een bureau voor creatieve architectuur en unieke interieurontwerpen. Blomsma Velpa Sign kreeg vervolgens de opdracht om deze compositie uit te voeren. Wij mochten de glazen overkapping van de Oranje Nassau zaal beplakken met deze prachtige, kleurrijke bloemen.

Dit hebben we gedaan met speciale stroken van hoogwaardige folies. De vinylfolies die zijn gebruikt zijn van hoge kwaliteit en zijn geprint op speciale sandblast folie. Deze folie werd gekozen vanwege de ietwat ‘matte’ achtergrond. Bij een glasheldere achtergrond zou namelijk de kleur van de bloemen zijn weggevallen. Sandblast folie zorgt op deze manier voor een mooi contrast van de bloemen.

Bovendien zijn de decoratiefolies, door een speciale laminaat laag, Uv-bestendig. Een belangrijke eigenschap voor folies die gedurende de dag aan veel zonlicht worden blootgesteld.

Verschillende soorten glasfolies

Bij Blomsma Velpa Sign hebben we ruime keuze in verschillende soorten decoratieve maar ook functionele glasfolies. Zo zijn er privacyfolies om doorkijk van buitenaf naar binnen te beperken, zonwerende folies om warmte te verminderen en veiligheidsfolies om ramen te versterken.

Over Kasteel de Wittenburg

In Wassenaar bevindt zich Kasteel de Wittenburg op een groot landgoed. Het kasteel is gevestigd in een authentiek, monumentaal pand wat dateert uit 1899. Kasteel de Wittenburg heeft originele architectonische elementen, zoals mooie grote ramen en open haarden, en zijn elegant ingericht met parketvloeren. Het gebouw is gebouwd door Jonkheer Helenus Marius Speelman. De locatie beschikt over verschillende kamers en zalen, zoals de Oranje Nassau zaal waar Blomsma de decoratiefolies heeft aangebracht.

Meer over Kasteel de Wittenburg leest u hier.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.