Sluiten Zoeken

6 originele voorbeelden van objecten die je met folie kunt wrappen

Geplaatst op 27 maart 2023

Objecten wrappen met folies is iets wat we bij SignCompany dagelijks doen. Folies worden gebruikt als veiligheidsfolie tegen inbraken en doorvallen, gevelrenovatie, interieurrenovatie en als zonwerende raamfolie. Je kunt er veel verschillende kanten mee op. Hierdoor is het dus ook mogelijk om veel unieke folie wraps te creëren voor in en om uw pand.

Het zijn vooral de objecten of ruimtes waar je het niet van verwacht, die door middel van een foliewrap worden veranderd in eyecatchers. Wij geven u een aantal voorbeelden van unieke projecten waarbij we door middel van folie wraps een bijzonder resultaat hebben weten te bereiken.

1. Vernieuw een bestaande structuur

Een van de makkelijkste toepassingen van folie wraps is het toepassen op bestaande structuren/ondergronden. Bestaande structuren zijn oppervlaktes binnen of buiten uw pand die al reeds aanwezig zijn. Door een unieke folie wrap toe te passen op deze structuren, zal het uiterlijk en de uitstraling hiervan veranderen. U kunt eigen ontwerpen toepassen om een eigen en unieke uitstraling te creëren. Ook kan het gebruik van unieke wraps onhandige en grote oppervlaktes camoufleren en zo minder laten opvallen.

De interieurfolie van 3M, genaamd DI-NOC™, is een perfecte folie voor objecten wrappen (een muur bijvoorbeeld) of meubel een volledig andere look te geven. Onderstaande hout-look achterwand is voorzien van deze 3M™ DI-NOC™.

2. Transformeer objecten in kunstwerken

Door gebruik te maken van folie wraps, kunnen kantoormeubilair en –toestellen worden gewrapt om de levensduur van een object te verlengen. Ook kan meubilair door een wrap een nieuwe of aanvullende functie krijgen. De wraps kunnen naar eigen wens ingevuld worden en kunnen ook merkversterkend werken door bijvoorbeeld de merkkleuren en logo’s hier in te verwerken.

Voor Coolblue hebben wij meegeholpen aan de kantoorinrichting en de creatie van een aantal bijzondere vergaderruimtes. Al deze ruimtes hebben we door middel van geprinte folie getransformeerd tot inspirerende ruimtes. Alles voor een glimlach!

3. Verander een doorn in het oog in een eyecatcher

Een pand heeft, binnen maar ook buiten, verschillende attributen die er zogezegd ‘nou eenmaal staan’. Voorbeelden hiervan zijn generatoren en verschillende delen van de ventilatiesystemen. Met behulp van unieke foliewraps kunnen deze objecten gecamoufleerd worden en worden ze een natuurlijk verlengstuk van de ruimte.

Ons project bij Ibis Amsterdam City en Den Haag is een voorbeeld van het gebruik van foliewrap om bepaalde objecten, in dit geval een lift inclusief de liftdeuren, van een ‘noodzakelijk kwaad’ te transformeren tot een eye catcher!

4. Verander uw (saaie) gevel in een blikvanger met een buildingwrap

Unieke wraps kunnen bijdragen aan de creatie van sfeer in een ruimte. Ook kunnen ze zorgen voor de merk continuïteit. De wraps kunnen op alle mogelijke plekken toegepast worden, van wanden tot liften en apparatuur. Ook kunnen de wraps buiten uw pand toegepast worden zoals op uw gevel. Naast verschillende kleuren kunnen ook verschillende afbeeldingen toegepast worden op de folie.

Een voorbeeld van een gehele gevelrenovatie, is een van onze projecten bij Wuppermann Moerdijk. Door middel van folie (en heel wat dagen werk!) is deze saaie koeltoeren en een kleurrijke verschijning veranderd. U kunt dit project vinden in onze projectgallery.

5. Breng met folie een meetlat aan op een onderzeese Hydrohammer

Wait. What?

We kregen de opdracht van Seaway Heavy Lifting om hydraulische heihamers, ook wel hydrohammers genoemd,  te voorzien van een bestickering met schaalverdeling, een soort meetlat. Deze schaalverdeling wordt gebruikt in combinatie met een onderwatercamera en aanwijs laser om tijdens heiwerkzaamheden de diepte af te kunnen lezen. Dit vergt de grootst mogelijke nauwkeurigheid. Speciaal voor deze toepassing maakte Blomsma gebruik van het samen met 3M ontwikkelde materiaal PolyesPro™, een product dat zich al eerder bewees onder extreme omstandigheden. Na een uitvoerig testtraject bleek de extreme kleefkracht van de lijmlaag en de maatvastheid van het materiaal geschikt voor dit specifieke gebruik tijdens extreme offshore omstandigheden. Vervolgens werd de schaalverdeling digitaal nauwkeurig opgemaakt en geproduceerd op stroken PolyesPro™.

6. Innovatie project Icoon Afsluitduik - Gates of Light

De Afsluitdijk, die kent u vast wel! Blomsma Print & Sign heeft in 2017 in opdracht van ontwerper & innovator Daan Roosgaarde een bijdrage aan geleverd aan de iconische waarde van De Nieuwe Afsluitdijk, ookwel “Gates of Lights – Icoon Afsluitdijk“. Door middel van folie heeft Blomsma de 60 monumentale sluisgebouwen aan weerszijden voorzien van reflecterend materiaal. Folie strips die maximaal oplichten door de koplampen van naderende voertuigen, zonder permanente elektrische verlichting!

 

Ook objecten wrappen? We denken graag met u mee: contact ons hier!

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.