Sluiten Zoeken

Energielabel voor kantoren verbeteren met zonwerende folie

Geplaatst op 4 juli 2023

Vanaf dit jaar is het wettelijk verplicht voor kantoren om minimaal Energielabel C te hebben. Als een kantoorpand niet aan deze eisen voldoet, mag het kantoor zelfs niet meer worden gebruikt (Bouwbesluit 2021). Vanaf 2030 is het voor kantoren zelfs verplicht om te voldoen aan Energielabel A.

Wilt u uw Energielabel op kantoor verbeteren? Lees dan verder!

Is een energielabel verplicht voor bedrijfspanden?

Ja, voor een kantoorpand of bedrijfspand is het vanaf 2030 verplicht om minimaal Energielabel C te hebben. Vanaf 2030 is Energielabel A verplicht voor kantoren en bedrijfspanden.

Welk energielabel moet een kantoor hebben?

Een kantoor moet minimaal Energielabel C hebben. Voldoet uw kantoorpand hier nog niet aan? Of wilt u alvast uw Energielabel verbeteren naar B of A? Bekijk dan eens de mogelijkheden van zonwerende raamfolie.

Hoe verbeter ik het energielabel van mijn kantoor?

Er zijn verschillende manieren om het energielabel van uw kantoor te verbeteren. Een heel goede optie is zonwerende raamfolie. Deze speciale folies houden namelijk de zonnestralen tegen die door de ramen naar binnen komen, waardoor het binnenklimaat koeler blijft. Hierdoor hoeft er minder energie verbruikt te worden voor de koeling van het pand.

Let op: zonwerende folie alleen is vaak niet voldoende om een Energielabel omhoog te gaan. Hou er rekening mee dat u verschillende aanpassingen aan uw pand zal moeten doen om een hoger Energielabel te ontvangen.

Hoe ga ik van energielabel C naar Energielabel A?

Om van energielabel C naar energielabel A te komen, zijn er een aantal verbeteringen nodig om het energieverbruik in uw pand significant te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie, ventilatie, verwarming en energiezuinige apparatuur.

Een echte energieslurper is de airconditioning. Airconditioningssystemen gebruiken elektriciteit om warme lucht uit de ruimte te halen en te vervangen door gekoelde lucht. Dit proces kan veel energie verbruiken, vooral als het gaat om verouderde of inefficiënte systemen.

Wilt u het energieverbruik van de airconditioning in uw pand verminderen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zonwerende folies! Zonwerende folies kunnen het gebruik van airconditioning verminderen doordat ze de zonnestralen blokkeren voordat deze de ruimte binnenkomen. Hierdoor wordt de ruimte minder snel warm en hoeft de airconditioning minder hard te werken om de temperatuur op peil te houden. Dit kan leiden tot een vermindering van het energieverbruik van de airconditioning en dus tot lagere energiekosten.

Hoeveel kost het om een energielabel te verbeteren?

De kosten voor het verbeteren van een energielabel kunnen sterk variëren, afhankelijk van de specifieke situatie van het pand en de benodigde maatregelen om het energielabel te verbeteren.

Het aanbrengen van zonwerende folie op ramen is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de energie-efficiëntie van een pand te verbeteren en tegelijkertijd het comfort van de werknemers te vergroten.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.