Sluiten Zoeken

Lichtreclame in eigen huisstijl – al uw vragen beantwoord!

Geplaatst op 4 juli 2023

Lichtreclame in eigen huisstijl: Maak indruk met gepersonaliseerde reclame

Als ondernemer weet u hoe belangrijk het is om uw merk consistent en herkenbaar te presenteren. Een effectieve manier om dit te bereiken is door te kiezen voor lichtreclame in eigen huisstijl. Door uw bedrijfsnaam, logo of boodschap te laten oplichten in de exacte kleuren en stijl van uw merk, creëert u een sterke visuele uitstraling.

In dit artikel geven we antwoord op al uw lichtreclame vragen!

Wat betekent lichtreclame?

Lichtreclame is een vorm van visuele communicatie waarbij verlichte elementen worden gebruikt om de aandacht te trekken. Meestal valt lichtreclame onder buitenreclame of gevelreclame, omdat veel bedrijven ervoor kiezen om de verlichte doosletters op hun gevel te laten installeren. Met lichtreclame kunt u uw bedrijfsnaam, logo of boodschap namelijk op een opvallende en professionele manier presenteren! Het gebruik van licht zorgt ervoor dat uw reclameboodschap zowel overdag als ’s avonds goed zichtbaar is, waardoor u de zichtbaarheid van uw merk vergroot en potentiële klanten aantrekt.

Wat kost lichtreclame?

De prijs van lichtreclame is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type lichtreclame, de afmetingen van de doosletters of uw logo en de locatie waar de lichtreclame geïnstalleerd moet worden. Bij Blomsma Velpa Sign begrijpen we dat elk bedrijf unieke behoeften heeft. Daarom bieden wij vrijblijvende offertes aan, waarbij we graag met u meedenken over de mogelijkheden. Of u nu op zoek bent naar led-lichtreclame, neon of onverlichte gevelreclame, onze experts helpen graag om een op maat gemaakte oplossing te vinden die past binnen uw budget.

Wat is een lichtbak?

Een lichtbak is een veelgebruikte vorm van lichtreclame waarbij een doosvormige constructie wordt gebruikt met verlichte elementen aan de binnenzijde. De lichtbak kan worden voorzien van uw bedrijfsnaam, logo, boodschap of afbeelding. Het doel van een lichtbak is om uw reclame-uiting op een opvallende en goed zichtbare manier te presenteren, zowel overdag als ’s avonds.

Wat voor lampen worden gebruikt voor lichtreclame?

Voor lichtreclame worden verschillende soorten lampen gebruikt, maar de meest gebruikte en populaire keuze zijn Ledlampen. Ledverlichting heeft de afgelopen jaren de voorkeur gekregen boven traditionele lichtbronnen, zoals neonbuizen en fluorescentielampen, vanwege de vele voordelen die het biedt. Zo is Ledverlichting energie efficiënt, heeft een lange levensduur en is ook nog eens milieuvriendelijk – goed voor de reputatie van uw bedrijf! . En niet onbelangrijk voor uw lichtreclame: Leds zijn verkrijgbaar in alle kleuren en worden compleet aangepast aan uw huisstijl.

Doosletters lichtreclame

Doosletters zijn individuele driedimensionale letters of logo’s die gebruikt worden in lichtreclame. Ze worden zo genoemd vanwege de doosvormige structuur met holle binnenkant. Doosletters worden ook wel 3D-letters of gevelletters genoemd. Doosletters zijn gemaakt van duurzame materialen zoals acrylaat, aluminium of roestvrij staal (RVS). Ze worden op een gevel of ander oppervlak gemonteerd, waardoor ze een prominente en opvallende uitstraling krijgen.

LED Lichtreclame

LED-lichtreclame maakt gebruik van de innovatieve LED (Light Emitting Diode) technologie als de bron van verlichting. LED’s zijn kleine elektronische componenten die licht uitstralen wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd. Led-verlichting kent veel voordelen:

  • Led verlichting is energie-efficient en verbruiken daarom minder energie.
  • Led lampen hebben een lange levensduur.
  • Lagere onderhoudskosten.
  • Hoge helderheid: uw lichtreclame is altijd goed zichtbaar, ook overdag.
  • Milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen bevatten.

 

Meer over de mogelijkheden van lichtreclame leest u in onze gratis white paper ‘Hoe uw lichtreclame wint van alle andere’.

Neon lichtreclame

Neon lichtreclame is een klassieke vorm van lichtreclame waarbij buizen gevuld met neon- of argongas worden gebruikt om een helder licht te creëren. Het gas wordt geactiveerd door elektrische ontlading, waardoor de buizen oplichten in levendige kleuren. Neon lichtreclame wordt gewaardeerd om zijn unieke retro-uitstraling en nostalgische charme. Hoewel LED-technologie tegenwoordig populairder is, blijft neon lichtreclame een geliefde keuze voor iedereen die een vintage esthetiek wil creëren of een specifieke sfeer willen oproepen.

Neon lichtreclame in eigen huisstijl? Meer over neon leest u hier!

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.