Sluiten Zoeken

Neonreclame vs Led-lichtreclame: wat is beter voor mijn bedrijf?

Geplaatst op 13 april 2023

Waarom heb ik lichtreclame nodig?

Neonreclame vs Led-lichtreclame – De voornaamste reden waarom lichtreclame ingezet wordt, is omdat het de aandacht trekt. Een consument, bezoeker of klant zal uw bedrijf of logo veel sneller en duidelijker zien door verlichting. Dit geldt ’s avonds, omdat licht dan goed opvalt, maar ook zeker overdag. De verlichting geeft een goede indruk en geeft gelijk duidelijk uw bedrijf weer. Ook als het pand niet open is, zal de lichtreclame een reactie opwekken bij potentiële klanten en bezoekers.

De twee meest voorkomende opties van lichtreclame (voor binnen en buiten) zijn Ledverlichting en Neonverlichting.
Deze twee types lichtreclame hebben beiden een aantal voordelen.

Led Lichtreclame

Er zijn een aantal duidelijke voordelen die Ledverlichting, in tegenstelling tot neon verlichting, met zich meebrengt.
Deze voordelen zijn:

  • Langere levensduur
  • Verbruikt minder stroom
  • Geeft een helderder en feller licht
  • Kan van kleur veranderen
  • Bevat geen schadelijke gassen

Naast deze voordelen biedt ledverlichting ook veel creatieve mogelijkheden. Ledverlichting kan op veel verschillende manieren en compleet naar wens worden toegepast. Voor inspiratie over verlichting op uw pand neemt u een kijkje in onze gallery (kies ‘lichtreclame’).

Neon verlichting

Eigenlijk heeft neonverlichting maar 1 echt voordeel en dat is dat het een authentieke uitstraling heeft. Neon is een wereld apart: mooi, flitsend, het leeft en heeft een ongeëvenaarde uitstraling. Neon is uniek, mooi en ambachtelijk en heeft een grote aantrekkingskracht. Echter, daarnaast zijn er wel een aantal nadelen die neon verlichting met zich meebrengt. Neon bevat kwik wat schadelijk is voor het milieu, het is gemaakt van glas waardoor het makkelijk kapot gaat en het verbruikt een stuk meer stroom wat ook een negatief aspect is op basis van milieuvriendelijkheid.

Naast het feit dat er verschillende voor- en nadelen zijn, zijn beiden een goede optie voor verlichting. Beide opties kunnen ook op verschillende manieren geïmplementeerd en naar wens ingevuld worden. Vond je deze blog ‘Neonreclame vs Led-lichtreclame’ leuk? Voor meer informatie over de verschillende typen verlichting en mogelijkheden, kunt u bij onze specialisten terecht.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.