Sluiten Zoeken

POS materialen om de omzet in uw winkel te verhogen

Geplaatst op 5 maart 2023

Wat zijn POS materialen?

POS materialen – POS (ook wel POPM genoemd: Point of Purchase Materials) staat voor “Point of Sale Materials”. Dit zijn reclamematerialen die worden gebruikt om productinformatie aan de consument te communiceren op het verkooppunt. Er zijn vele soorten POS materialen die door winkels en bedrijven worden gebruikt voor hun reclamecampagnes. Voorbeelden van veelgebruikte POS materialen zijn posters, hangers, Dummy doosjes, blow-ups, schapkaarten, folders & brochures houders, Wobblers enz. Al deze POS materialen worden ingezet in winkels.

POS staat dus zoals gezegd voor Point of Sale en wordt beschouwd vanuit het oogpunt van de verkoper. Dit is een punt dat de verkoper gebruikt om zijn producten te verkopen aan klanten. POP staat voor point of purchase en dat wordt dan weer beschouwd vanuit het oogpunt van de klant.

Dit betekent dat POS & POP hetzelfde zijn, maar verschillend worden gebruikt door respectievelijk verkopers en consumenten.

Welke soorten POS materialen zijn er?

Er zijn geen vaste soorten, vormen en maten van POS materialen in de markt, maar ze kunnen worden gecategoriseerd op basis van hun toepassing in de detailhandel.

Posters: dit is signing die is geplakt op een plat verticaal oppervlak zoals een muur. Ze zijn over het algemeen verkrijgbaar in de volgende maten: Groot (24″ X 36″), Medium (18″ X 24″), Small (11″ X 17″), & A4.  Afhankelijk van de kwaliteit/merk/thema en andere classificaties kan de printkwaliteit door bedrijven worden bepaald.

Hangborden (Danglers): Dit zijn hangborden die aan het plafond van een winkel worden “gehangen”. Op zijn eenvoudigst kan een hangbord gewoon een rechthoekig stuk dik papier zijn met SALE erop geschreven. Aan de andere kant kan het een 3-dimensionaal model van het product zijn.

Display (standee): Dit is een op zichzelf staand display dat een aanbieding/campagne bevordert. Het kan in de winkel of op straat worden gezet om de aandacht van de voorbijganger te trekken. Displays bestaan in verschillende soorten zoals vloer displays, rollup displays, uitgesneden display, canvas display, MDF, LED stand, 3D display, enz.

Slingers: Kleine vlaggen of strepen die samen met garen in een volgorde worden opgehangen in de winkel.

Andere belangrijke soorten POS materialen zijn (raam of vloer-) stickers, wobblers, LED-schermen. Al deze materialen worden gebruikt bij het promoten van de communicatie voor merken.

Wat kunnen wij u bieden op gebied van POS materialen?

Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige, ongecompliceerde oplossing, uw eigen idee hebt om uw marketingcampagne te ondersteunen of een originele tool nodig hebt om uw verkoop te activeren – u bent bij ons aan het juiste adres. Wij leveren alle soorten!. Onze ontwerpers kunnen (indien gewenst) meedenken met creatieve ontwerpen en vervolgens zetten we onder het toeziend oog van onze projectleiders de productie van de Point of Sale materialen in onze eigen productielocatie in gang.

Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen die perfect zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten – zelfs de meest geavanceerde. Onze reclamedisplays, winkeldisplays, display stands en ander POS-materiaal worden gekenmerkt door een origineel design en een hoge afwerkingskwaliteit. Wij selecteren de beste technologische oplossingen, duurzame materialen, die ons in combinatie met onze kennis en ervaring in staat stellen om een unieke marketingboodschap over te dragen.

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op met onze projectleiders om kennis te maken of om uw POS materialen direct door ons te laten produceren.
Winkelopening of evenement? Ook daar kunnen we u mee helpen! Bekijkt u maar eens de signing die we verzorgd hebben voor het Ski event van Nikkie!

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.