Sluiten Zoeken

Waarom u uw auto wilt laten wrappen

Geplaatst op 13 april 2023

Al bestaat het wrappen van auto’s al heel lang, toch horen we de vraag nog vaak gesteld worden: “Waarom zou ik mijn auto laten wrappen in plaats van hem te laten spuiten?” De kosten van het laten spuiten van een (bedrijfs)auto kunnen variëren van €3.000 – €7.500+ afhankelijk van de kwaliteit en de lakprocedure. Terwijl de kosten van een autowrap liggen tussen de €250- €3000+ , afhankelijk van het materiaal en de omvang van het project (full wrap of part wrap). Gedeeltelijke wraps zoals auto dak wrappen, spiegels wrappen of bumpers warappen, kappen, diffusers en andere accenten zijn ook een geweldige manier om aan de slag te gaan met een folie wrap, vanaf zo’n €200. Samen met dit veel goedkopere prijskaartje zijn er veel voordelen die verf niet kan bieden. De kwaliteit van verf kan variëren, vooral als u op zoek bent naar de goedkoopste oplossing. Goedkopere lakken zien er in het begin goed uit, maar binnen een paar jaar kunnen ze tekenen van slijtage vertonen waardoor de spuitbeurt opnieuw moet worden uitgevoerd. Professioneel aangebrachte voertuigwraps laten uw voertuig met een adembenemende afwerking jarenlang bewonderen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Bij de aanschaf van uw auto had u wellicht een net iets andere kleur gewild, of misschien een kleur die niet verkrijgbaar is bij de leverancier van de auto. Dit is waar carwraps al uw fantasieën over uw auto zullen laten uitkomen. U zult in staat zijn om op te vallen tussen alle anderen en een werkelijk uniek voertuig hebben dat bij uw persoonlijkheid past. Als u dan na een paar jaar opnieuw op zoek bent naar verandering, laat ons de carwrap dan verwijderen en kies een nieuwe kleur!

De kosten van auto wrappen

De kosten van het kwalitatief, volledig laten spuiten van een auto of bedrijfswagen kunnen variëren van €3.000 – € 7.500 + afhankelijk van de kleur, de spuiterij en de kwaliteit van de verf. Het laten wrappen van een auto of bedrijfswagen/bus met de beste kwaliteit carwrap folie kost tussen de €1750 – €2500+ en heeft een duurzaamheid van 4-10 jaar afhankelijk van de folie. Voor een fractie van de kosten van verf, kan men dus kiezen voor het laten wrappen van de auto/bus voor een langere of kortere tijd.

Restwaarde

Alles dat u kunt doen om de kwaliteit en uitstraling van de oorspronkelijke verf van de fabrikant kunt behouden, zorgt voor een hoge restwaarde van de auto.  Als de huisstijl van uw bedrijf bijvoorbeeld een felle exotische kleur heeft, of u wilt een unieke, bijzondere carwrap, kan dat soms zo bijzonder zijn dat potentiële kopers daar niet zo van houden. Als u de optie heeft om de oorspronkelijke fabriekskleur van uw auto te behouden, kunt u uw inruilwaarde behouden. Als u uw auto laat wrappen dan bent u ervan verzekerd dat u deze oorspronkelijke kleur behoudt en dus de restwaarde hoog houdt. Naast het volledig laten wrappen van een auto of bedrijfswagen, kunt u er ook voor kiezen om sommige delen van een folie te voorzien. Zo bespaart u geld omdat u geen volledige carwrap hoeft te doen, maar u kunt wel bepaalde belangrijke delen van een auto van een folie laten voorzien waardoor bijv. krassen op de originele lak voorkomen kunnen worden.

Zo hebben we enige tijd geleden een gloednieuwe BMW Z4 in Ferrari-rood gewrapt voor de eigenaar, die de originele kleur (zilver) wat saai vond. Een schitterend resultaat!

Uitgebreide garanties – 3M preferred carwrapper

U bent verzekerd van een optimale kwaliteit en leversnelheid doordat Blomsma Velpa Sign alles in  eigen beheer produceert. Ervaren grafisch ontwerpers verzorgen daarbij desgewenst de opmaak van uw autobestickering. Middels een up-to-date digitaal archief van schaaltekeningen voor alle autotypen wordt iedere bestickering op schaal geschetst. Zodoende kan na akkoord meteen met de productie en montage van uw bestickering worden gestart.

Het full wrap bestickeren van uw auto is kwalitatief nauwelijks te onderscheiden van spuitwerk doordat Blomsma werkt met kwalitatief hoogwaardige foliesoorten van 3M. Zodoende worden er uitgebreide garanties afgegeven op de levensduur van uw autobestickering, waardoor u verzekert bent van een blijvend resultaat naar tevredenheid. Blomsma Velpa Sign is een van de 3 officiele Graphic Platinum Select partners van 3M in Nederland.

Sneller klaar dan spuiten

Wanneer u ervoor kiest om uw voertuig te laten spuiten, bent u uw auto tot maximaal 1,5 week-2 weken kwijt.  Als het gaat om het wrappen van een voertuig, kunnen we uw auto binnen 1 dag volledig wrappen en staat de auto aan het einde van de dag klaar om weer opgehaald te worden. Dit kan belangrijk zijn als het uw enige auto is maar ook voor bedrijven is het een voordeel als auto’s snel weer beschikbaar zijn. Blomsma Velpa Sign heeft een grote, verwarmde montagehal waar regelmatig 4-5 auto’s of bedrijfswagens tegelijk gewrapt en/of bestickerd worden. Zo bent u ervan verzekerd dat u weer snel op weg kunt.

Bescherming van uw lak

Iedere centimeter op uw auto of bedrijfswagen die is voorzien van folie, beschermt uw originele lak tegen alle natuurlijke gevaren en verwering en wordt niet beïnvloed door langdurige blootstelling aan de zon. Car wrap folie is een zeer duurzaam materiaal en zal fungeren als een schild. Zeg vaarwel tegen steenslag, schuring en andere natuurlijke gevaren!

Eenvoudig onderhoud

Bent u het zat om uw auto regelmatig in de was te zetten? Dat is verleden tijd als u uw auto laat wrappen. Carwraps zijn extreem gemakkelijk te onderhouden en zien er weer als nieuw uit na een wasbeurt. U hoeft de auto alleen met de hand te wassen met water en zeep. Er zijn speciale wasinstructies voor auto’s met een wrapfolie. Belangrijkste om hier te vermelden is dat de auto wel degelijk met een hogedrukteiniger mag worden gewassen, maar niet met meer dan 80 Bar druk.

Veilig verwijderen

Folies van hoge kwaliteit (Blomsma Velpa Sign werkt vooral met 3M, Avery en Hexis folies) zorgen voor een duurzaam product dat ook veilig kan worden verwijderd. De levensduur van een carwrap wordt sterk beïnvloed door hoe lang de auto buiten in de zon staat, waardoor de kleur sneller vervaagt. Als u uw voertuig in de garage bewaart, gaat de wrap het langst mee. Een carwrap (-folie) kan veilig worden verwijderd tussen de periode van 4-10 jaar en heeft geen invloed op uw huidige lak.

Wilt u vrijblijvend informatie over het wrappen van uw auto, wagenpark, vrachtwagen of bestelwagen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.