Sluiten Zoeken

Zonwerende raamfolie: uw vragen beantwoord!

Geplaatst op 26 mei 2023

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolies reduceren de instraling van de zon, zodat het minder snel warm wordt in uw kantoor en de binnentemperatuur aangenamer is. Heeft u interesse in zonwerende raamfolies omdat u wilt verduurzamen, kosten wilt besparen of een beter energielabel wilt behalen voor uw pand? Dan bent u bij Blomsma Velpa Sign aan het goede adres!

Hoeveel warmte houdt zonwerende raamfolie tegen?

Fabrikant 3M geeft aan dat de zonwerende folies tot wel 60% van de warmte die door het raam binnenkomt, tegenhouden. Het is echter lastig om exact te zeggen hoeveel warmte wordt tegengehouden door zonwerende raamfolies, omdat dit sterk afhankelijk is van een aantal factoren. Bij Blomsma Velpa Sign kunnen we voor u wel een hele goede inschatting maken.

Zo hebben we voor een klant in Delft een berekening gemaakt op basis van een simulatie. Hierin nemen we een aantal belangrijke gegevens mee, zoals het aantal raampartijen en de oppervlakte van het gebouw. In het geval van dit specifieke gebouw was er een daling van de G-waarde* van wel 48% wanneer de 3M Prestige 40 exterior folie werd toegepast.

* De g-waarde is de verhouding tussen de totale hoeveelheid zonne-energie die door de beglazing een ruimte binnenkomt (direct en indirect) en de hoeveelheid loodrecht op het glas vallende zonne-energie. De g-waarde ligt tussen de 0 en 1.

Houdt u er wel rekening mee dat we u nooit een exacte temperatuurdaling kunnen beloven. Wel kunnen we met nauwkeurige berekeningen een goede inschatting voor u maken.

Kan zonwerende folie ook op dubbel glas?

Ja, zonwerende raamfolie kan ook op dubbel glas worden geplaatst. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas met een ruimte ertussen, waardoor het van zichzelf al een goede isolerende werking heeft. Zonwerende raamfolie kan echter worden aangebracht om deze eigenschap te verbeteren.

Wel belangrijk is dat u zich goed laat adviseren door onze professionele installateurs. Bij het kiezen van verkeerde folies op dubbelglas loopt u namelijk het risico op glasschade doordat warmte juist wordt vastgehouden tussen het glas.

Wat is de beste warmtewerende raamfolie?

Er zijn een aantal merken die goed bekend staan om warmtewerende raamfolies. Een van deze merken voor warmtewerende raamfolie is 3M. 3M is een bekend, gerenommeerd merk met een goede reputatie in de industrie. De folies van 3M hebben bovendien een aantal belangrijke extra voordelen, naast warmte vermindering:

  • 3M raamfolies bieden bescherming tegen schadelijke Uv-stralen van de zon. Dit helpt verkleuring van uw interieur tegen te gaan.
  • 3M raamfolies helpen ook om verblinding te verminderen, zodat u geen last heeft van hinderlijke stralingen van het licht.
  • Wilt u ook privacy creëren? Kies dan voor zonwerende raamfolie met anti-inkijk eigenschappen.
  • Wilt u de veiligheid van uw pand vergroten? 3M Heeft ook veiligheidsfolies die ervoor zorgen dat glasscherven bij elkaar worden gehouden wanneer het glas breekt.

Kortom, de zonwerende raamfolie van 3M staan bekend als (een van de) beste in de markt vanwege de verschillende voordelen en hoge kwaliteit!

Hoe kan ik mijn kantoor verduurzamen?

Zonwerende folies kunnen een pand verduurzamen door de hoeveelheid warmte die door ramen binnenkomt te verminderen, waardoor de behoefte aan koeling met airconditioning afneemt en de energierekening zo daalt.

Het aanbrengen van zonwerende folie op ramen is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de energie-efficiëntie van een pand te verbeteren en tegelijkertijd het comfort van de werknemers te vergroten.

Hoe kan mijn kantoor een beter energielabel krijgen?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw of pand is. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar de isolatie van uw gebouw en de installaties voor verwarming, koeling en ventilatie.

Zonwerende raamfolies zijn daarom een hele snelle, effectieve en relatief goedkope optie om een beter energielabel te verkrijgen.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.